A Hyundai Motorsport egyik meghatározó oszlopa.

A Rally2 program a Hyundai Motorsport ügyfél versenyrészlegének meghatározó oszlopa. A WRC-ből származó technológiákat és tapasztalatot felhasználva létrehozott Rally2 versenyprogram révén az ügyfélautóversenyzők egyaránt élvezhetik a Hyundai versenyautó építő tevékenységeinek gyümölcsét.

A Rally2 géposztályt eredetileg R5 néven hozta létre még 2012-ben az FIA, a nemzetközi motorsport irányító testülete. A géposztályt a ralisport másodvonalának szánták.

Mára azonban a globális motorsport egyik legélesebb versenyének helyt adó kategóriájává nőtt ki magát, amelyben a világ leginkább elismert gyártói által épített autókkal találkozhatunk.

A privát csapatok számára versenylehetőséget kínáló kategóriában szigorú költségkorlátozások vonatkoznak az autókra és az alkatrészekre egyaránt, így biztosítva azok megfizethetőségét. Ugyanakkor a kategóriába tartozó rali versenyautók nagy teljesítményű, versenyzésre teljes mértékben felkészített járművek.

Hyundai Motorsport customer racing team on the podium after victory at Rally Sweden.

Hírek és eredmények.

A Hyundai Rally2 világához kapcsolódó legfrissebb hírekért keresse fel a motorsport.hyundai.com weboldalát.

Az autó

A Hyundai i20 N Rally2.

A teljes egészében üres lappal megalkotott modell a második olyan rali versenyautó, amelyet a Hyundai ügyfélcsapatai és -versenyzői számára tervezett. A bajnoki címet szerző i20 R5 ügyfél-versenyautóval szerzett, ötéves tapasztalatunkat felhasználva vadonatúj futóművet, és ezáltal minden szempontból jobb konstrukciót terveztünk.

A folyamat 2020. januárjában vette kezdetét, amikor speciálisan felkészült tervezőink és mérnökeink megkezdték az i20 R5 projekt keretében szerzett tapasztalatok átültetését az új konstrukcióba. Ennek során kiaknázták az ügyfélversenyzés terén 2015. óta tapasztalt, lenyűgöző mértékű növekedést: az eredetileg csupán néhány főt foglalkoztató részleg ekkorra 60 fős csapattá duzzadt.

A németországi Alzenauban működő részleg hazai környezetben végezte el a modell kezdeti tesztjeit, majd 2021. elejétől kezdődően rendkívül szigorú tesztprogramra fogták az i20 N Rally2 versenyautót, amelynek Olaszország murvás szakaszaitól kezdve Svédország hóval és jéggel borított útjain kellett bizonyítania, összesen több mint 1000 tesztkilométer során. Ez a tesztprogram lehetővé tette a csapat számára, hogy tökéletesítsék a konstrukció fő elemeit.

spectators along a dirt road, watching a Hyundai i20 N Rally2 race by

Ismerje meg alaposabban.

Ismerje meg részletesen az i20 N Rally2 műszaki adatait a motorsport.hyundai.com weboldalán.